باریت، یک ماده معدنی ارزشمند است که ترکیب اصلی آن سولفات باریم می ‌باشد. این ماده دارای ویژگی ‌های منحصر به فردی است که آن را برای کاربرد در صنایع مختلف، به ویژه صنعت رنگ سازی، مناسب می ‌کند.

یکی از پرکاربردترین موارد استفاده از باریت در صنایع رنگ سازی است. باریت به عنوان یک افزودنی رایج برای افزایش وزن و مدیریت قوام رنگ استفاده می‌ شود. در رنگ ‌های روغنی تقریباً شفاف است، همچنین به عنوان یک رنگدانه سفید استاندارد نیز مورد استفاده قرار می‌ گیرد. از دیدگاه تاریخی، باریت ماده اولیه رنگ ‌هایی با نام سفید دائمی بوده، برخلاف برخی مواد دیگر، باریت بر پایه مواد معدنی طبیعی است و نه مصنوعی.

باریت

باریت به دلیل ویژگی فیزیکی خاص خود، یعنی وزن سنگین، این نام را دریافت کرده است. این ماده معدنی به عنوان پرکننده خلاءهای موجود در رنگ ‌ها و پوشش ‌های مختلف استفاده می‌ شود. در واقع، از باریت برای پر کردن و یکنواخت‌ سازی رنگ‌ ها استفاده می کنند. این ماده همچنین باعث پوشش مناسب در سطوح مختلف می ‌شود.

باریت به عنوان رنگدانه در رنگ ‌ها استفاده شده و تاثیر بی ‌نظیر آن باعث افزایش تقاضا برای مصارف مختلف در صنایع بزرگ و کوچک می شود. بیشترین کاربرد باریت برای درجه ‌بندی پوششی است. این ترکیب شیمیایی، هیچ تاثیر رنگدانه ‌ای نامطلوبی ندارد و برای تکمیل توزیع یکنواخت ذرات رنگی و تقویت خواص این ترکیب به عنوان یک پوشش مقاوم در برابر بازشدگی ترک‌ ها عمل می ‌کند.

 

نقش سولفات باریم و باریت دانه ریز در پوشش‌های صنعتی

سولفات باریم و باریت دانه ‌ریز، به دلیل ویژگی ‌های منحصر به فرد خود، در پوشش ‌های صنعتی، به ویژه در آستر خودروسازی، دریایی، هوافضا کاربرد گسترده ‌ای دارد. این مواد معدنی، امکان جذب پایین روغن با حداقل تأثیر بر روی سیال‌ شناسی فراهم می ‌کنند.

بیشتر بخوانید  کائولن چیست؟ کاربرد کائولن در صنعت

باریت در صنایع رنگ سازی

در آستر‌ها، سطوح پرکننده بالای سولفات باریم و باریت دانه ‌ریز منجر به ایجاد سطح آستری غیرمتخلخل و صاف می ‌شود. این ویژگی، خواص ماسه ‌پاشی خوب و حفظ جلای عالی برای پوشش ‌های بالایی بعدی را به ارمغان می ‌آورد. در نتیجه، سطح آماده‌ شده برای اعمال پوشش‌ های بالایی، از کیفیت بالایی برخوردار خواهد بود.

در پوشش‌های بالاتر نیز، استفاده از سولفات باریم و باریت دانه ‌ریز به عنوان حجم ‌افزا، خواص جریان، سختی سطحی و پایداری رنگ را بهبود می ‌بخشد. سولفات باریم، به ویژه برای پوشش ‌های بالاتر درخشان و معمولاً برای انبساط دی ‌اکسید تیتانیوم (TiO2)، ترجیح داده می ‌شود.

علاوه بر این، باریت در صنایع رنگ سازی به دلیل مقاومت بالا در برابر سایش، در پوشش ‌های پودری نیز کاربرد گسترده ‌ای دارد. این ویژگی، دوام و طول عمر پوشش‌ پودری را افزایش می ‌دهد. استفاده از سولفات باریم و باریت دانه‌ ریز در پوشش ‌های صنعتی مزایای متعددی از جمله موارد زیر را به همراه دارد:

  • افزایش کیفیت سطح و کاهش متخلخلی
  • بهبود خواص جریان و سیال‌ شناسی رنگ
  • افزایش سختی سطحی و مقاومت در برابر سایش
  • حفظ جلا و درخشندگی پوشش ‌های بالایی
  • افزایش پایداری رنگ و مقاومت در برابر عوامل محیطی

 

کاربرد سولفات باریم و باریت دانه ریز در رنگ های ضد آب و ویژگی های منحصربه فرد آن‌ها

سولفات باریم و باریت دانه ریز، علاوه بر کاربردهای گسترده در پوشش های صنعتی، به عنوان حجم افزا در رنگ های ضد آب نیز مورد استفاده قرار می گیرند. این مواد به ویژه برای رنگ هایی که نیازمند سطح بالایی از درخشندگی و حداقل اختلال در رنگ هستند، کاربرد دارند.

بیشتر بخوانید  در مورد کاربرد سیلیس در چسب کاشی چه می دانید؟

ضریب شکست بالای باریت در صنایع رنگ سازی، باعث می شود که این مواد به صورت رنگدانه سفید نیمه شفاف در رنگ های لاتکس عمل کنند. این ویژگی، درجه متوسطی از قدرت پوشش را در حالی که حداقل تأثیر را بر روی رنگ اولیه دارند، فراهم می کند.

مقاومت شیمیایی سولفات باریم، ویژگی های مطلوب هوازدگی را به رنگ های حلال دار و آب دار بیرونی می بخشد. این ویژگی، دوام و ماندگاری طولانی مدت رنگ را در شرایط محیطی سخت تضمین می کند.

بیشتر بخوانید: باریت چیست؟ انواع باریت و کاربرد باریت در صنعت

 

خرید باریت

باریت در صنایع رنگ سازی بسیار اساسی و کاربردی است. این عنصر مهم در صنایع رنگ سازی همواره مورد نیاز بوده و تقاضای زیادی برای باریت در صنایع مختلف رنگ سازی وجود دارد. شرکت تولیدات معدنی اصفهان ( توما) ارائه دهنده انواع باریت مورد استفاده در صنایع، بهترین کیفیت محصولات را با بهترین قیمت برای مشتریان عزیز فراهم کرده و ارائه می دهد.