کاربرد کائولن چیست ؟

این متن با هدف بررسی این سوال که کاربرد کائولن چیست، تهیه شده است. اگر به تازگی به حوزه صنایع و تامین مواد معدنی ورود پیدا کرده‌اید، این متن  نکات مفیدی در اختیارتان قرار می‌دهد. حتما نام خاک رس چینی را شنیده‌اید. این نوع خاک، سفید رنگ است. ذرات ریزی که در این خاک حضور دارد باعث متمایز شدن خاک رس چینی از دیگر خاک‌های رس صنعتی می‌شود. اگر بخواهیم درباره یکی از مهمترین ویژگی های این ماده معدنی گفتگو کنیم، باید به قابلیت حل آن در آب اشاره نماییم.

همین خصوصیت موجب شده است تا کائولن به‌عنوان یک رنگ‌دانه عالی در صنایع مختلف به کار گرفته شود. خوب است بدانید، مهمترین عنصر سازنده این ماده معدنی کائولینیت معدنی است که یک نوع سیلیکات آلومینیومی آبدار می‌باشد. این ماده از تجزیه عناصری نظیر فلدسپات به وجود می‌آید. دلیل سفیدی رنگ کائولن گاه به صورت طبیعی بوده و گاه پس از پشت سر گذاشتن فرایند تولید و فرآوری به وجود می‌آید.

 

کاربرد کائولن چیست و چرا در صنایع حضور دارد؟

اگر می خواهید بدانید کاربرد کائولن چیست، اول باید معنای لغوی آن را بیاموزید! این موضوع کمک می کند تا با علاقه بیشتری به بررسی نقش کائولین و کاربرد آن آشنا شوید. کائولن نامی است که از زبان چینی بر گرفته شده و معنی آن خط راس است. در جنوب شرقی چین تپه ای وجود دارد که به آن کائولن می گویند و گویا اولین بار از آنجا خاک رس سفید استحصال شده است. کائولن در اصفهان نیز یکی از مراکز تامین کننده این ماده معدنی در ایران می باشد. همانطور که گفته شد، خرید کائولن در صنایع مختلف بسیار عالی گزارش شده است.

شاید برایتان شگفت انگیز باشد اما پنجاه درصد متوسط این ماده معدنی در صنعت کاغذسازی مورد مصرف قرار می گیرد. کائولن باعث سفید شدن ورق های کاغذ شده و از چروکیدگی و ماتی آن جلوگیری می کند. دلیل حضور این ماده در صنایع مختلف رنگ سفید آن و بافت نرمی است که دارد. از همه مهمتر این که کائولن آسیبی به محیط زیست وارد نمی کند و هرگز ماده خطرناکی به شمار نمی رود. به گونه ای که از آن در ساخت برخی محصولات آرایشی و بهداشتی نظیر ضدآفتاب ها و خمیر دندان ها کمک می گیرند.

بیشتر بخوانید  سیلیس میکرونیزه چیست؟ کاربرد سیلیس میکرونیزه در صنعت

 

کاربرد کائولن در صنایع مختلف

سایر کاربردهای ماده معدنی کائولن

  • کائولن در صنعت تولید ظروف چینی و سرامیک سازی حضور گسترده ای دارد. کائولن ضمن سفید کردن رنگ ظروف، آن را در برابر دمای بالا مقاوم می کند.
  • از کائولن برای کاهش فرسودگی ابزارآلات و تجهیزات مختلف صنعتی استفاده می کنند
  • اضافه شدن کائولن به ترکیبات لاستیک اتومبیل موجب کشش بیشتر لاستیک شده و عمر آن را بهبود می دهد
  • کائولن در صنعت پلاستیک به ویژه در حوزه تولید پلی استر و PVC حضور دارد.
  • کائولن به عنوان کاتالیزور در صنعت آب و نفت نقش دارد
  • از کائولن در خمیر دندان و ضدآفتاب ها و دیگر مواد آرایشی و بهداشتی استفاده می کنند
  • تهیه کود کشاورزی از کائولن امکان پذیر است
  • این ماده معدنی در مصالح ساختمانی به کار گرفته می شود و می توان از آن در تولید کفپوش استفاده کرد
  • حضور کائولن در صنعت رنگ سازی نیز مشاهده می شود

مشاهده صفحه محصول

کاربرد کائولن چیست و چه نقشی در حوزه کشاورزی دارد؟

کاربرد کائولن در کشاورزی

در ادامه بررسی این پرسش که کاربرد کائولن چیست، خوب است درباره نقش این ماده در حوزه کشاورزی نیز توضیحاتی ارائه دهیم. کائولن در کشاورزی به عنوان یک آفت کش به کار رود. حتی می توان از این ماده کود ساخت و باعث رشد و نمو بیشتر گیاهان شد. چنانچه در پی خرید کائولن ارزان هستید، حتما با کارشناسان توما در تماس باشید.

 

کاربرد کائولن در سرامیک سازی

کاربرد ماده معدنی کائولن در سرامیک سازی

کاربرد کائولن در سرامیک سازی نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. مهندسین و سازندگان سرامیک برای بالابردن کیفیت لعاب سرامیک از کائولن استفاده می کنند. خوب است بدانید، در بدنه کاشی و سرامیک از ماده ای به نام ارتن ور استفاده می شود. این نوع کاشی و سرامیک ها را تنها می توان در کف ساختمان مورد استفاده قرار داد. در کاشی و سرامیک هایی که برای پوشش دیوارها در نظر گرفته می شوند، از ماده ای به نام استن ور کمک می گیرند. این دو ماده بهبود دهنده کیفیت کاشی و سرامیک بوده و از کائولن ساخته می شوند. مقاله کاربرد مواد معدنی در سرامیک سازی را مطالعه کنید.

بیشتر بخوانید  دولومیت چیست؟ کاربرد دولومیت در صنعت

 

کاربرد ماده معدنی کائولن در ساخت کاغذ و رنگ

مبحث کاربرد کائولن چیست را با بررسی نقش کائولن در ساخت کاغذ و رنگ ادامه می دهیم. همانطور که گفته شد، کاربرد کائولن در کاغذسازی بسیار زیاد است. بیشترین سهم فروش کائولن به کارخانه های کاغذسازی می رسد. دلیل این امر خاصیت سفیدکنندگی اوراق و کاغذها است. ضمن این که کائولن باعث می شود تا کاغذها صاف و درخشنده تولید شوند. همچنین از کائولن به عنوان فیلر و پرکننده نیز استفاده می شود. کائولن در رنگ سازی نیز نقش دارد. این ماده در صنعت رنگسازی، نقشِ بارِ رنگ یا پررنگ کننده را بر عهده دارد. خوب است بدانید، کائولن با این که در صنعت رنگسازی تنها درصد کمی را به خود اختصاص داده است اما تاثیر این ماده در کیفیت نهایی محصولات بسیار ارزشمند و معتبر می باشد.

شرکت تولیدات معدنی اصفهان؛ توما بعنوان یکی از بهترین تولیدکنندگان مواد معدنی در اصفهان، امکان خرید انواع مواد معدنی را به ساده ترین و سریعترین شکل ممکن برای شما فراهم کرده است، جهت دریافت مشاوره خرید با کارشناسان توما تماس بگیرید.