کاربرد دولومیت چیست و چه نقشی در صنایع دارد؟

کاربرد دولومیت چیست ، این سوالی است که درباره آن گفتگو کرده و نقش آن را در صنایع روشن می‌کنیم. دولومیت نیز مانند دیگر کانی‌های معدنی در صنایع مختلف حضور دارد که از جمله آنها فولادسازی است. از شما اجازه می‌خواهیم قبل از بررسی کاربرد این کانی معدنی درباره چیستی و ماهیت آن توضیح بدهیم. این ماده معدنی، شش ودو دهم گرم بر سانتیمتر مکعب سنگینی داشته و سختی آن ۴–۵/۳ ارزیابی شده است.

رنگ و نمای این کانی شیشه ای بوده و گاه دارای جلای مرواریدی نیز می باشد. خوب است بدانید، دولومیت دارای لایه های ضخیم و فرم های قطور می باشد. بیشترین کاربرد کانی ها به دولومیت اختصاص داده می شود زیرا این سنگ ها را می توان در بیشتر معادن و رگه های معدنی یافت.

 

دولومیت چیست

ویژگی های دولومیت

در پاراگراف اول سعی شد تا به این سوال که کاربرد دولومیت چیست، پاسخ داده شود. یکی از راه هایی که می توان به شناخت بهتر دولومیت و کاربرد آن در صنایع رسید، بررسی ویژگی های ظاهری آن است. از جمله ویژگی‌های سنگ معدنی دولومیت رنگ آن است که آن را برجسته می کند. رنگی که در دولومیت ها مشاهده می شود، خاکستری روشن بوده و رنگ کرمی نیز در این کانی حضور دارد. سبز، سیاه و سفید از دیگر رنگ هایی هستند که در این ماده معدنی مشاهده می شوند.

این سنگ معدنی در کلریک اسید قابل حل است. از نظر سختی نیز این کانی در رده چهارم قرار می گیرد و از پایداری و مقاومت بالایی نسبت به دیگر سنگ های کربناته برخوردار است. چنانچه این کانی را در مجاورت هوا قرار دهید، رنگ آن به زرد یا صورتی متمایل می شود. دلیل این امر، حضور درصد بسیار کم FeCo در ساختار آن است. در چنین شرایطی سنگ دولومیت بسیار نادر و گران قیمت ارزیابی خواهد شد.

بیشتر بخوانید  کاربرد مواد معدنی در صنعت آرایشی بهداشتی

ناگفته نماند، این ماده از نظر شکل و ساختار کریستالی، شفاف، لوزی و منشور مانند می باشد و از این جهات پتانسیل خوبی دارد تا با الماس مقایسه شود.

 

کاربرد دولومیت در  این حوزه ها قابل بررسی است

  • سنگ های ساختمانی
  • تولید شیشه
  • تولید سیمان
  • حذف اسیدیته خاک به منظور رشد بهتر گیاهان و مصارف زراعتی
  • دولومیت خرد شده در ساخت راه آهن، تونل های فاضلاب و معادن ذغال به کار گرفته می شود
  • بتن سازی
  • سنگ های زینتی
  • به خاطر خاصیت پی هاش این کانی، می توان آن را در آکواریوم ها برای تنظیم آب مورد استفاده قرار داد
  • داروسازی

در ادامه این مبحث که بر موضوع کاربرد دولومیت چیست، تمرکز دارد خوب است به این نکته نیز اشاره کنیم. گاه از دولومیت می توان به عنوان مکمل دارویی استفاده کرد. اطبا و داروسازان از این ماده معدنی استفاده می کنند تا کمبود کلسیم و منیزیم جبران شود. دولومیت هضم آسانی داشته و فقر آن برای بدن مضر است. این ماده آمیخته ای از کلسیم و منیزیم است که به شکل کربنات می باشد. در حقیقت بدن در برابر هر اتم مینزیم به 3 تا 5 اتم کلسیم نیاز دارد. این ماده معدنی از بروز پوکی استخوان و اختلالات استخوانی جلوگیری می کند.

کاربرد دولومیت به عنوان سنگ زینتی

در ادامه بررسی این پرسش که کاربرد دولومیت چیست، خوب است به این نکته نیز اشاره کنیم. سنگ دولومیت یک کانی معدنی ارزشمند و گاه نادر و زینتی به شمار می رود. این سنگ به دلیل ظرافت ها و جذابیت های بصری که دارد به عنوان یک سنگ قیمتی از آن یاد می شود.

بیشتر بخوانید  آشنایی با کاربرد پودر تالک در ریخته گری و نقش آن در این صنعت

 

بررسی دولومیت در فولادسازی

کاربرد دولومیت چیست و چگونه در تهیه فولاد از آن استفاده می شود؟ کاربرد دولومیت را در متن فوق بررسی کردیم و گفتیم در صنایع مختلف حضور دارد. یکی دیگر از صنایعی که می توان به آن اشاره کرد، صنایع  فولادسازی است. دولومیت کلسینه به عنوان ماده ای دیر گداز در صنعت فولاد مورد استفاده قرار می گیرد. دلیل حضور این ماده معدنی در فولادسازی، استقامت بالای آن در مقابل سرباره های قلیایی است. اگر کیفیت فولاد ارتقاء پیدا می کند به خاطر از بین رفتن فسفر و گوگرد است. این کانی موجب ذوب شدن شارژ در کوره می گردد. در این شرایط اکسید کلسیم که در این فرایند باقی می ماند خلوص ماده را بالا می برد چرا که گاز دی اکسید کربن از آن حذف شده است.

کاربرد دولومیت چیست را با بررسی این کانی ارزشمند پی می گیریم. از آنجا که این سنگ معدنی در صنایع فولادسازی و سایر صنایع نقش پررنگی دارد، خرید دولومیت مورد تقاضای صنعتگران حوزه معدن قرار گرفته است. چنانچه شما نیز به دنبال دولومیت ارزان و با کیفیت هستید، خرید از توما را به شما پیشنهاد می کنیم. این مجموعه به عنوان تولید کننده مواد معدنی انواع کانی ها و محصولات معدنی را به متقاضیان عرضه می کند. همچنین، شرکت تولیدات معدنی اصفهان (توما) عرضه کننده دولومیت در اصفهان نیز می باشد.