رنگ به یکی از اجزای مهم ساخت تجهیزات یا استفاده در دکوراسیون تبدیل شده است. فرآیند ساخت رنگ پیچیده بوده و مراحل مختلفی دارد تا محصول نهایی آماده شود. امروزه تنوع رنگ های صنعتی و سایر رنگ ها بسیار زیاد شده و از مواد معدنی در تولید آن ها استفاده می شود. آیا اطلاعاتی در مورد تولید رنگ دارید؟ این فرآیند با واکنش های شیمیایی در یک محیط مجهز انجام شده تا رنگ با کیفیت به دست شما برسد. در این مقاله با توما همراه باشید تا ساخت رنگ را با هم بررسی کنیم.

مواد اولیه مورد استفاده در تولید رنگ چیست؟

در فرآیند ساخت رنگ از مواد اولیه بسیار متفاوتی استفاده می شود. با توجه به نوع رنگی که قصد ساخت آن را دارند، از انواع مواد اولیه استفاده می شود. رزین، انواع حلال، رنگدانه و مواد معدنی از جمله مهم ترین مواد اولیه مورد استفاده در تولید رنگ هستند. وجود رزین در رنگ به عنوان یک اتصال دهنده برای مخلوط کردن مواد مختلف است و مانند چسب عمل می کند. رزین باعث ماندن رنگدانه ها در کنار هم شده و رنگ رزینی بهترین گزینه برای رنگ کردن تجهیزات و ساختمان است.

استفاده از آب و پلیمرهای خاص مانند آمولسیون و آکریلیک در رنگ برای ساخت رنگ های خاص است. هر ماده ای که به رنگ اضافه می شود، خاصیت شیمیایی و کارکرد آن را تغییر خواهد داد. با افزودن مواد خاص می توان رنگ را مقاوم تر کرد و ویژگی ضد آب بودن را به رنگ افزود.

فرآیند ساخت رنگ

مواد معدنی مورد استفاده در تولید رنگ چیست؟

بیشتر بخوانید  کائولن چیست؟ کاربرد کائولن در صنعت

وجود مواد معدنی طبیعی در فرآیند ساخت رنگ اهمیت خیلی زیادی دارد. مواد معدنی به صورت طبیعی از دل زمین به دست می آیند و استفاده از آن باعث ماندگاری و بالا رفتن کیفیت رنگ می شود. مهم ترین مواد معدنی مورد استفاده در صنعت رنگ و رزین شامل:

  • پودر تالک: تالک در تولید رنگ استفاده شده و انعطاف پذیری رنگ را بالا می برد. استفاده از این ماده معدنی باعث ماندگاری بیشتر رنگ خواهد شد.
  • پودر میکا: اضافه کردن میکا به ترکیب رنگ باعث معلق ماندن رنگدانه در آن می شود. با وجود این ماده، امکان ترک خوردگی رنگ بعد از خشک شدن کم می شود.
  • کربنات کلسیم: استفاده از کربنات کلسیم برای تنظیم براق شدن رنگ است.
  • سیلیس: برای افزایش مقاومت رنگ می توان از پودر سیلیس در تولید آن استفاده نمود.
  • باریت: باریت باعث کاهش تخلخل رنگ شده و هوا و حفره در رنگ به وجود نمی آید.
  • دیاتومیت: استفاده از دیاتومیت در صنعت رنگ به عنوان یک پر کننده خواهد بود.
  • پودر اخرا: از پودر اخرا برای به تعادل رساندن رنگ و کمرنگ کردن آن استفاده می شود. اخرا در تولید رنگ روغن استفاده شده و رنگ های ملایم را به وجود می آورد.
  • کائولن: ماده معدنی کائولن در تولید رنگ مورد استفاده قرار گرفته و به دلیل ریز بودن اندازه به صورت یکنواخت در رنگ پخش می شود. با استفاده از کالوئن می توان از ته نشین شدن رنگدانه جلوگیری نمود.

فرآیند ساخت رنگ

فرآیند ساخت رنگ چگونه است؟

در مرحله اول فرآیند ساخت رنگ باید مواد اولیه تهیه شوند. با تحقیق در مورد میزان رنگ های مورد نیاز بهترین انتخاب را انجام داده و مواد اولیه را به طور کامل تهیه می کنند. اندازه گیری دقیق برای میزان استفاده از مواد اولیه مشخص خواهد شد. برای جلوگیری از چسبیدن رنگدانه ها به یکدیگر باید دقت بالایی در تولید رنگ داشته باشید. با کمک آسیاب های بزرگ محصول کاملا ترکیب شده و رنگدانه ها خاصیت رنگدهی بهتری پیدا می کنند.

بیشتر بخوانید  5 کاربرد تالک در صنعت پلاستیک سازی که باید بدانید

تنظیم میزان سرعت آسیاب اهمیت خیلی زیادی دارد و اگر سرعت درستی انتخاب نشود، قطعا محلول دچار تغییر رنگ می شود. با استفاده از دستگاه های تست میزان آسیاب شدن رنگدانه را بررسی می کنند. در مرحله بعدی رنگ از نظر مقاومت و پایداری مورد آزمایش قرار می گیرد. در مرحله آخر بطری های مخصوص رنگ از جنس پلاستیک یا فلز پر شده و آماده تحویل می شوند.

فرآیند ساخت رنگ

سخن آخر

مواد اولیه در فرآیند ساخت رنگ را می توانید از شرکت تولیدات معدنی اصفهان تهیه کنید. انواع مواد معدنی با کیفیت بالا در مجموعه ما قابل تهیه است و نیاز صنایع رنگ را تامین خواهیم کرد. برای راه اندازی خط تولید رنگ و خرید مواد اولیه با ما تماس بگیرید.